Varderingar

1:a maj 1959. Det är jag som går längst fram till vänster

En stolt arbetarkille

Under hela mitt liv har jag engagerat mej och jobbat för att arbetarna skall få det bättre. Från barndomen har jag känt mej och vart stolt över att tillhöra arbetarklassen. Vi har alltid gjort rätt för oss, mina föräldrar var alltigenom hederliga. Mottot var "En hederlig Svensk arbetare"


Vi hade det alltid knapert hemma. Pappa var ofta arbetslös och mamma satt hemma och sydde lönsömnad. Sjukkassa och A-kassa fanns inte.  Inte heller barnbidrag, bostadsbidrag, studiebidrag, fria skolböcker eller tjänstepension (ATP)


Vi barn som använde hemmasydda kläder och dåliga skor blev ofta retade av "rikemansbarnen"  Mat i ryggsäck och gå till skolan 2 km var det som gällde. Min första cykel fick jag när jag var 12 år.


De som hela tiden kämpade för att vi skulle få det bättre var de Socialdemokratiska regeringarna med Per-Albin, Erlander och Palme. Ibland samarbetade dom med Bondeförbundet.

Högern (Moderaterna) och Folkpartiet (Liberalerna) försökte hela tiden stoppa alla förbättringar för arbetaklassen och gör det fortfarande. 


Tyvärr har de yngre glömt detta i dag, eller bryr sig inte.  Man röstar inte på dom som skapat ett tryggt samhälle, man röstar på ett förtäckt nazistiskt parti och låter sig luras i tron att vi skall få det bättre. Det trodde dom som röstade på Hitler också. SD tycker att ökande klyftor är bra och att alla flyktingar skall skickas tillbaka, vart???.
Vi har också en nyhetsinformation där tidningspressen går bakåt och Facebook och Twitter står för informationen. Den är tyvärr ofta osaklig och ibland medvetet felaktig.  Att kritiskt granska det som skrivs i sociala medier orkar ingen med. Därmed blir man också dummare.

Det är framförallt tre frågor som politikerna nu måste ägna sig åt:Vi måste minska klyftorna
 

Ju fler som får det bättre ju bättre är det också för Sverige. Fler kan köpa bilar och kapitalvaror. Fler kan åka på semester, gå till frisören och klädaffären. Alla gynnas av en bättre fördelningspolitik. Sänk skatterna för arbetarna och höj den för de rika.  Alla ekonomer håller med om detta. 


Invandringen


Invandringen är för många ett problem, men vi glömmer för det första att detta är krigsflyktingar och dom utgör endast 3-4% av folkmängden. Det vi måste göra är att se till att dom kommer in och blir engagerade i det Svenska samhället. Där har idrottsföreningarna, svenskundervisningen, facken och skolorna en stor uppgift. Dessutom behövs dom som arbetskraft. De har sökt sig hit för att Sverige har ett väldigt gott rykte ute i världen. Låt oss slå vakt om detta.