Gubbenpåstubben_jul

Kommer tomten?

Julen är en högtid med förväntningar men kan också vara en högtid som avskräcker många


Allt skall bli så bra, alla skall träffas och ha trevligt, familjer och vänner som inte ses så ofta kommer att träffas och äta gott och trivas tillsammans. För-väntningarna är höga, förberedelserna många och börjar tidigt. Juklappar och gran skall införskaffas, allt är jättekul....


Men så är det inte för alla


Ensamstående föräldrar får det inte att gå ihop med barn och X som inte kan vara där dom vill eller inte får på grund av konflikter i familjen. Problemen är många och behöver inte räknas upp här. Tänk på dom.


Nyanlända flyktingar längtar hem för att träffa nära och kära men kan inte på grund av krig och sönderbomade hem. Tänk på dom.


Gamla människor som placerats på ett boende sitter och väntar förgäves på att barnen skall komma och hälsa på. Ensamheten skriker i ansiktet på dom. Tänk på dom.


Sjuka människor som ligger på lasarettet och plågas av sin sista sjukdom innan livet tar slut. Tänk på dom.


Ensamma personer som sitter i sina lägenheter och tycker livet är trist. Inga juklappar, ingen som hälsar på, ingen som ringer. Tänk på dom


Vi kan alla göra något men gör förmodlingen inget. Men förstå att alla inte har det så kul i jul. Om du ändå tänker ringa eller hälsa på någon så är det fint gjort. Du är värd all uppskattning!  GOD JUL!


Gubben på stubben